Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα: Έβαζε 16χρονη να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε στην εκκλησία

Ερευνα και για άλλες περιπτώσεις κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα του συλληφθέντα 37χρονου ιερέα-βιαστή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο 37χρονος ιερέας του ναού Αγίου Δημητρίου και Μαύρων στα Κάτω Πατήσια συνελήφθη χθες για το βιασμό ανήλικης, ενός 16χρονου κοριτσιού, επί πέντε μήνες, από τα τέλη του 2019 έως τους πρώτους μήνες του 2020.

Το κορίτσι αποφάσισε τώρα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια να μιλήσει και να καταγγείλει τον άνθρωπο που την βίασε επανελειμμένα στο παρελθόν. Έναν άνθρωπο που εμπιστεύτηκε σαν πνευματικό της και εκείνος την εκμεταλλεύτηκε με το χειρότερο τρόπο. Και δεν είναι το μόνο παιδί-θύμα του 37χρονου ιερέα.

Ερευνα και για άλλα κορίτσια που έπεσαν θύματα του ιερέα-βιαστή

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η 18χρονη σήμερα κοπέλα δεν είναι το μόνο θύμα του ιερέα και γίνονται έρευνες και για άλλες καταγγελίες σε βάρος του. Ο 37χρονος φαίνεται ότι είχε αναπτύξει συγκεκριμένο δράσης, χρησιμοποιώντας το κατηχητικό, στο οποίο δίδασκε, για να εκμεταλλεύεται αθώες ψυχές. Ο ιερέας φέρεται να έλεγε στα κορίτσια του κατηχητικού που προσέγγιζε ότι είναι ο πνευματικός τους και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα, ακόμη και τα προσωπικά τους προβλήματα προκειμένου να βρουν λύση. Αυτός φαίνεται ότι ήταν και ο αρχικός τρόπος προσέγγισης των θυμάτων.

Ο 37χρονος ιερέας Στέφανος Βερλέκης, είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και πριν έρθει στην Αθήνα λειτουργούσε για περίπου 7 χρόνια στην επαρχία και συγκεκριένα στην Αρτα.

Τα sms που έστελνε στα υποψήφια θύματά του ο ιερέας-βιαστής

Ο συλληφθείς ιερέας οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκε ο υπολογιστής του. Επάνω του βρέθηκε ένα usb το οποίο επίσης θα ερευνηθεί. Εδη έχουν βρεθεί συνομιλίες στο messenger που δείχνουν ότι ο ιερέας έστελνε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα στην ανήλικη που τον κατήγγειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περσινή χρονιά είχε στείλει sms σε μία άλλη κοπέλα και της έγραφε «Καλησπέρα και συγγνώμη που ενοχλώ. Αν θέλεις κάνε μου πρόταση στα social! Ευχαριστώ πολύ!!!»

Το κορίτσι ζούσε υπό καθεστώς φόβου, από τη στιγμή που έπεσε θύμα του ιερέα. Η ίδια είχε αλλάξει συμπεριφορά, φοβόταν, ζήτησε να σταματήσει το κατηχητικό, ενώ χαρακτηριστικό του τρόμου που βίωνε ήταν το γεγονός ότι λιποθυμούσε κάθε φορά που τον έβλεπε.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες τον ιερέα και κατέγραφαν κάθε του κίνηση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον έθεσε σε αργία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων