Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Σωρός τα σκουπίδια στο πιο διάσημο αξιοθέατο της Ζακύνθου – «Ναυάγησε» ο πολιτισμός μας στην παραλία (video)

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα της ελληνικής υπαίθρου και του τουρισμού, το φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου κατακλύζεται όχι μόνο από χιλιάδες επισκέπτες αλλά και από τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους. Ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας ανέδειξε μέσω από τα social media τη θλιβερή αυτή εικόνα.

«Ελληνικό καλοκαίρι 2022… Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», γράφει χαρακτηριστικά με τους χρήστες  στα κοινωνικά δίκτυα να επικροτούν το σκωπτικό σχόλιό του.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπάκας επισκέφθηκε με καραβάκι την περασμένη εβδομάδα τη Ζάκυνθο και βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτό το θλιβερό θέαμα. «Είναι μια από γνωστές εικόνες του ελληνικού τουρισμού. Η παραλία είναι φανταστική. Είναι ένα γεωλογικό θαύμα σε συνδυασμό με το ναυάγιο που προσάραξε το 1980, συν το γεγονός της δυσκολίας της επίσκεψης που γίνεται μέσω θαλάσσης, είναι μοναδικό» είπε ο κ. Μπάκας.

«Παρουσιάζεται αυτή η εικόνα που είναι προσβολή στο τοπίο» σχολίασε στην ΕΡΤ ο περιβαλλοντολόγος. Και όπως πρόσθεσε, «είναι πολύ κρίμα γιατί δεν σέβεσαι τον τόπο. Βλέπουμε πόσο άσχημο μπορεί να είναι το στίγμα μας σε αυτό τον Πλανήτη».

Ο ίδιος επισήμανε ότι καλό θα ήταν οι τουρίστες να ενημερώνονται ότι θα πρέπει να παίρνουν μαζί τους τα σκουπίδια. «Εκτός από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η ευθύνη της Πολιτείας», πρόσθεσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων