Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Σπίρτζης: Συγγνώμη για την ταλαιπωρία, τα εισιτήρια θα φθηνύνουν

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού με το ηλεκτρονικό εισιτήριο ζήτησε ο Χρήστος Σπίρτης.

«Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απέδωσε την καθυστέρηση και το αλαλούμ στα  κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Όλο αυτό έγινε γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να εφαρμοστεί το μέτρο, τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων κυρίως. Ένα άλλο εμπόδιο ήταν η  Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Υπήρχε μια καθυστέρηση για να είναι απόρρητο», ανέφερε.

Όπως είπε, σήμερα με την κατάθεση φακέλου στα εκδοτήρια, εξυπηρετούνται περίπου 10.000 άτομα την ημέρα και με την παράταση που έχει δοθεί, η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στον Νοέμβριο οι μπάρες θα κλείσουν στα Μέσα Μεταφοράς και το μέτρο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Την ίδια ώρα όπως είπε «τα εισιτήρια θα φτηνύνουν πολύ όταν έχουμε καλύψει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την κλοπή που γινόταν μέχρι σήμερα».

«Έχουμε πάρει σκληρά μέτρα», παραδέχτηκε, αλλά όπως είπε «είμαστε περήφανοι που μπορούμε να πάρουμε φιλολαϊκά μέτρα»

Μιλώντας για την οικονομία και την διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο υπουργός αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε: «Δεν θέλω να είναι οριζόντια η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά επιλεκτική».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων