Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΣΤΑΣΥ: Διεκδικεί έργο στο Ισραήλ μέσω κοινοπρακτικού σχήματος

Ως ένα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας χαιρετίστηκε το μνημόνιο συνεργασίας (Μ.ο.U. Pretender agreement) που υπέγραψε σήμερα η ΣΤΑΣΥ για τη συμμετοχή της σε διεθνές κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση της νέας γραμμής σταθερής τροχιάς (ελαφρύ μετρό) στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το μνημόνιο υπογράφηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και όπως τόνισε λίγο νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Σταύρος Στεφόπουλος, με τη συμφωνία αυτή «ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή των ελληνικών δημόσιων επιχειρήσεων σε έργα του εξωτερικού».

«Είναι μια σημαντική μέρα για λόγους ουσίας αλλά και συμβολισμού» ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νικόλας Μαυραγάνης. «Η Ελλάδα της στασιμότητας και της μονοσήμαντης οικονομικής πολιτικής έπαψε να υπάρχει. Ξεκινάει μια φιλική επίθεση στους εταίρους της και αποκτά έναν νέο ρόλο που οδηγεί στην εξωστρέφεια την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα, την κοινωνία της γνώσης. Η Ελλάδα κάνει ένα σημαντικό βήμα και η ΣΤΑΣΥ είναι μέρος αυτού του σχεδιασμού. Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο και όχι του μαύρου χθες» τόνισε.

Εκ μέρους του Χρήστου Σπίρτζη, η σύμβουλος του υπουργείου Πένυ Ντούτη υπενθύμισε την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο Ισραήλ, στόχος της οποίας ήταν η προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών δημόσιων επιχειρήσεων, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Θωμόπουλος σημείωσε ότι τα μέλη της κοινοπραξίας, στην οποία η ΣΤΑΣΥ συμμετέχει ως experience provider, συγκροτούν μια πολύ καλή ομάδα. «Το θέμα είναι βάλουμε και το γκολ» τόνισε αναφερόμενος στον διαγωνισμό όπου το κοινοπρακτικό σχήμα θα βρει απέναντί του δυο με τρεις ισχυρούς ανταγωνιστές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων