Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής

«Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι συνένοχη ή υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είναι ψευδής» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας.

«Η Τουρκία είναι ένας παραδοσιακός και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ» προσθέτει συνεχίζοντας «το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από τη προστασία και την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό. Οι πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό εκδίδουν ειδοποιήσεις για να προειδοποιούν τους Αμερικανούς πολίτες για συγκεκριμένα γεγονότα και αλλαγές που συμβαίνουν τοπικά, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό πραγματοποιείται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διμερείς πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες».

Σε ερώτηση αν η νέα αυτή ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ Τουρκίας επηρεάσει τα φερόμενα σχέδια του ΥΠΕΞ Μπλίνκεν να μεταβεί στην Τουρκία (κάτι που διακινείται σε επίπεδο πληροφοριών και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως) ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε πως δεν έχει να επιβεβαιώσει κάποιο ταξίδι αυτή τη στιγμή.

Πηγή: ertnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων