Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Στέλιος Κούλογλου: «Μη σοβαρές οι προτάσεις Πολάκη – O ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει δικτατορία του προλεταριάτου»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέλιος Κούλογλου διαφωνεί ανοιχτά και… ηχηρά με τον Παύλο Πολάκη. Αυτή τη φορά, όμως, η παρέμβασή του ήταν πιο ηχηρή από ποτέ.

Τα όσα λέει κατά καιρούς ο Παύλος Πολάκης, που τελευταία στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη, προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες μέρες μετά τη συλλογή υπογραφών εναντίων του και υπέρ του Νίκου Φίλη, είναι ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου, που τον… «καρφώνει».

Αντιδράσεις προκαλούν και τα όσα λέει ο «αψύς Σφακιανός» για τη «δεύτερη φορά Αριστερά». Μιλώντας στο Radio North 98, ο Στέλιος Κούλογου χαρακτήρισε μη σοβαρά όσα λέει ο Παύλος Πολάκης. Είπε πως προτείνει λάθος μέτρα για τα σωστά προβλήματα, αλλά έσπευσε να τονίσει πως ο πρόβλημα δεν είναι ο βουλευτής Χανίων.

«Δεν περνάει η κρατικοποίηση, αυτή τη στιγμή, ιδιωτικής τράπεζας στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε. «Δηλαδή θα πρέπει να φύγεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Επομένως δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές και το ίδιο ισχύει και με τη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ουσία του περιεχομένου των απόψεων Πολάκη, υπογράμμισε πως ναι μεν υπάρχουν περιθώρια μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, αλλά «μην ανησυχείτε με όσα ακούτε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζει να επιβάλλει τη δικτατορία του προλεταριάτου».

Και εξήγησε: «Ασφαλώς πιστεύουμε ότι χρειάζεται -και το έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή και το Ταμείο Ανάκαμψης- να δημιουργηθεί και μια δημόσια τράπεζα. Στην Πορτογαλία το έκαναν. Επίσης, ναι, πιστεύουμε ότι πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να μεταρρυθμιστεί ριζικά. Τώρα, ο Πολάκης και διάφοροι άλλοι τα καταλαβαίνουν αυτά με τον δικό τους τρόπο. Αναφέρονται σε πραγματικές ανάγκες αλλά προτείνουν λάθος μέτρα. Ξέρετε το βλέπουμε και τώρα με τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και με τη δολοφονία του Άλκη, η δικαιοσύνη, δυστυχώς, αφήνει χωρίς τιμωρία δράστες και άλλα πράγματα πολλά, τα οποία να μην σας τα απαριθμήσω.

Η δίκη παραδείγματος χάρη του κ. Σαββίδη έχει αναβληθεί οχτώ φορές. Ε, δεν γίνεται τώρα. Σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει αυτό. Στην πραγματικότητα πρόκειται περί ανομίας, δηλαδή κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν; Τώρα πώς θα αλλάξουν είναι ένα θέμα. Γι’ αυτό το θέμα θα έπρεπε κανονικά να υπήρχε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης. Είναι ότι δεν έχουν γίνει επαρκείς επεξεργασίες για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η χώρα».

Ο Στέλιος Κούλογλου, εξέφρασε την άποψη πως ένας από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εισπράξει δημοσκοπικά την όποια φθορά της κυβέρνησης, είναι πως δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα και σήμερα ολοκληρωμένη αυτοκριτική για την κυβερνητική του θητεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σαφώς διευκρινίσει τι καλά έκανε την προηγούμενη φορά, τι δεν έκανε καλά γιατί δημιουργήθηκε το αντισύριζα μέτωπο, τι αυτοκριτική πρέπει να κάνει και πώς θα κυβερνήσει στο μέλλον και με ποιους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που δεν έχει διευκρινίσει αυτά τα πράγματα, γι’ αυτό βλέπετε με μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του. Αυτά τα πράγματα έπρεπε να γίνουν το πρώτο εξάμηνο!».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων