Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Στη Βουλή ο Τσίπρας για τα F-16

Σύγκρουση αιθέρων αναμένεται να λάβει χώρα αύριο το πρωί στην Βουλή ανάμεσα στη κκυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με αφορμή την αναβάθμιση των F-16

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντήσει στην σχετική ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, με αρκετούς να εικάζουν ότι η συζήτηση διεξαχθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Τι θα πει ο Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιτεθεί στη ΝΔ κατηγορώντας τη για επιπολαιότητα, καθώς πριν ενημερωθεί επισήμως έσπευσε να καταγγείλει τη συμφωνία.

Παράλληλα θα υπεραμυνθεί της συμφωνίας τονίζοντας ότι  συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς από την κυβέρνηση και το υπουργείο Άμυνας έχει γίνει μια συγκεκριμένη πρόταση που αφορά 85 με 90 αεροσκάφη και ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από αμερικανικής πλευράς. Ενώ θα αναφέρει ότι αυτή η πρόταση κοστολογείται από τους ειδικούς ως ιδιαίτερα συμφέρουσα, αφού θα κινείται από 800 εκατομμύρια έως 1,2 δισ. Η σύμβαση αυτή -εφόσον υπογραφεί- θα μιλά για αποπληρωμή του τιμήματος σε βάθος 10 χρόνων και το κέρδος θα είναι ότι τα F-16 θα φτάσουν να είναι ανταγωνιστικά των υπερσύγχρονων F35.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αφενός θα τονίσει ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι υπέρ της οικονομικής σπατάλης, και αφετέρου δεν θα παραλείψει  να αναφέρει τα εξοπλιστικά σκάνδαλα τα οποία κατά καιρούς έχουν απασχολήσει το ελληνικό κοινοβούλιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων