Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τίμησε με στεφάνι τους νεκρούς από τη φρεγάτα «Έλλη» (vid)

Στην Τήνο βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να γιορτάσει εκεί τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας για δεύτερη φορά μετά το 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άφιξή του στην Τήνο επιβιβάστηκε σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο τον μετέφερε στο σημείο στο οποίο στις 15 Αυγούστου του 1940 οι Ιταλοί τορπίλισαν και βύθισαν τη φρεγάτα «Έλλη».

Ο πρωθυπουργός έκανε, μάλιστα, και ρίψη στεφάνου στο σημείο στο οποίο βυθίστηκε πριν από 82 χρόνια το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Τιμούμε σήμερα στην Τήνο την Κοίμηση της Θεοτόκου, τη «Βασίλισσα τοῦ παντός, περιβεβλημένη, ἀθανασίας αἴγλην, ἀρθεῖσα μετὰ δόξης, πρὸς τὰ οὐράνια». Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με την ευκαιρία της σημερινής εκ των μεγαλυτέρων εορτής της χριστιανοσυνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων