Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Στις 11:00 την Τρίτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο

Με δηλώσεις του το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε στην ουσία τις δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών περί ανασχηματισμού.

Όταν ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν έχει φτάσει η ώρα του ανασχηματισμού, απάντησε ότι η όλη διαδικασία ανήκει ανήκει αποκλειστικά – ως αρμοδιότητα και ως ευθύνη – στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, γνωρίζει την «μεγάλη εικόνα». Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός έχει τον αποκλειστικό λόγο για το «βάθος» και το «αποτύπωμα» του ανασχηματισμού – πράγμα που προδιαθέτει για σημαντικές αλλαγές που θα έχουν να κάνουν με τις δομές υπουργείων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης πρόκειται να μεταβεί στη Σλοβενία, όπου θα πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum,ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με τους Φορείς της Βορείου Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ. Στη συνέχεια, θα βρεθεί στη Μασσαλία την Πέμπτη το βράδυ για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Με δεδομένο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αυξάνεται η πιθανότητα για ανακοινώσεις σχετικά με το κυβερνητικό σχήμα μέσα στο σαββατοκύριακο, καθώς την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στη ΔΕΘ – και όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη θα μεταβεί στην συμπρωτεύουσα επικεφαλής ενός νέου κυβερνητικού σχήματος.

Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 31/08, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

-Ενημέρωση από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση

-Εισήγηση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου

-Εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά»

-Εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων