Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Στο νοσοκομείο του Μανχάταν για εξετάσεις βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα υποβληθεί σήμερα σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανάγκη να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική επέμβαση (μπαλονάκι και τοποθέτηση stent), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Παναγιώτατος υποβλήθηκε την Τρίτη σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Μάουντ Σάιναϊ, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Παράλληλα, σε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές για την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε, ανήμερα της επετείου συμπλήρωσης 30 ετών από την εκλογή του, τα θυρανοίξια του ναού -και εθνικού προσκυνήματος – του Αγίου Νικολάου, στο σημείο «0» της Νέας Υόρκης.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έχει φροντίσει να εκπέμπει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό κάθε μέρα από την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οι δύο ομιλίες του που έχουν προηγηθεί στη Νέα Υόρκη προκάλεσαν αίσθηση και έκπληξη. Για πρώτη φορά μίλησε δημόσια για τη διαδοχή του και για το μέλλον του Πατριαρχείου.

Εδωσε χωρίς περιστροφές ψήφο εμπιστοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ενώ επίσης για πρώτη φορά εξέφρασε ανοιχτά την οργή του για την Εκκλησία της Ρωσίας και τη στάση της απέναντι στο Φανάρι.

Ο πνευματικός ηγέτης των ορθοδόξων, στα 81 του χρόνια, 30 εξ αυτών στον Οικουμενικό Θρόνο, παραμένει προνοητικός.

Προετοιμάζει τη διαδοχή του
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα στο Πατριαρχείο και για τη διαδοχή του. Και είναι επίσης πρόδηλο ότι ένας ιεράρχης του δικού του διαμετρήματος δεν θα άφηνε τη σελίδα στον Οικουμενικό Θρόνο να γυρίσει όπως όπως.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξε να μιλήσει δημόσια για την επόμενη μέρα στο Φανάρι στη θρησκευτική επαρχία που έχει τη μεγαλύτερη αξία και δύναμη, δηλαδή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Περισσότερα στο economico.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων