Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Στροφή της Hyundai σε ηλεκτρικά οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον

Η Hyundai Motor Co ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει σκοπό να τοποθετήσει τα ηλεκτρικά οχήματα στο κέντρο του στρατηγικού της σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεγάλων αποστάσεων.

Όπως και η Toyota έτσι και η Hyundai είχαν θεωρήσει αρχικά την fuel cell τεχνολογία ως το μέλλον για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα αλλά αυτό άλλαξε βλέποντας τη Τέσλα να στρέφεται σε αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρίες και έτσι κερδίζοντας την στήριξη της κυβέρνησης της Κίνας.

H Toyota τώρα πλέον εργάζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν πάρα πολύ γρήγορα και καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες.Η εταιρία από τη Νότια Κορέα σχεδιάζει να λανσάρει ένα ηλεκτρικό sedan βασισμένο στο ολοκαίνουργιο σύστημα Genesis που χρησιμοποιεί το 2021. Αυτό το όχημα θα έχει εμβέλεια που μπορεί να κινηθεί 310 μίλια ανά φόρτιση.

«Δυναμώνουμε την στρατηγική μας υπερ του περιβάλλοντος, στρέφοντας την προσοχή μας σε ηλεκτρικά οχήματα» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας Lee Kwang-guk σε συνέντευξη τύπου λέγοντας ότι είναι απολύτως ρεαλιστικός στόχος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων