Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεδρίαση ΕΚΤ: Προχωρά στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της μελλοντικής στρατηγικής νομισματικής πολιτικής

Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση, από τον Μάρτιο του 2020, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε στο Τάουνους της Φρανκφούρτης.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου και κατά κύριο λόγο επικεντρώθηκε στην προώθηση των συζητήσεων σχετικά με την αναθεώρηση της στρατηγικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Τα θέματα που εξετάστηκαν περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τον ορισμό και τη μέτρηση της σταθερότητας των τιμών, το υποκείμενο αναλυτικό πλαίσιο, τον μεσοπρόθεσμο προσανατολισμό, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής και τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνιακής πολιτικής.

«Ήταν καλό να συναντηθούμε ξανά αυτοπροσώπως και η επαρχία Τάουνους ήταν ιδανική για επανασύνδεση μετά από μήνες μόνο ψηφιακών συναντήσεων», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. «Χαίρομαι που καταφέραμε να έχουμε σε βάθος συζητήσεις και σημειώσαμε ικανοποιητική πρόοδο στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της μελλοντικής μας στρατηγικής νομισματικής πολιτικής, στη συνεδρίαση μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πρόκειται να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της αναθεώρησης της στρατηγικής αφού λάβει επίσημες αποφάσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων