Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο υπουργός Υγείας αν ισχύει ότι 139 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ;

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο υπουργός Υγείας αν ισχύει ότι 139 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν δηλώσεων του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου, στο Newsbomb.gr, καλεί τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να απαντήσει εάν επιβεβαιώνει ότι «αυτή στιγμή 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, βρίσκονται εκτός με κίνδυνο για τη ζωή τους».

«Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στην ιστοσελίδα newsbomb.gr αυτή τη στιγμή 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ βρίσκονται εκτός με κίνδυνο τη ζωή τους. Άραγε ο υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα; Επιβεβαιώνει αυτόν τον τραγικό αριθμό; Έχει κάποιο σχέδιο να μη χαθούν τζάμπα, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας, κι άλλες ανθρώπινες ζωές;» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν καθημερινά με την απόφαση των Μητσοτάκη και Πλεύρη να μην τις επιτάσσουν» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «όμως πλέον, με τόσους νεκρούς καθημερινά, αυτό καταντά μαυραγοριτισμός».

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, ανέφερε πως 139 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 110 νοσούν από κορωνοϊό και οι υπόλοιποι από άλλα αίτια.

«Σήμερα στις 9:10 το πρωί στην επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ που έχουν πρόσβαση όλοι οι γιατροί ΜΕΘ [ιστοσελίδα που καταχωρούνται τα στοιχεία όσων χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ] φαίνεται το νούμερο αυτό και να πούμε ότι σε αυτή την βάση δεδομένων δεν καλύπτεται όλη η χώρα αλλά σίγουρα είναι αντιπροσωπευτικός ο αριθμός. Ένα τέτοιο νούμερο είχαμε να το δούμε από τον Απρίλιο του 2020 που η πανδημία ήταν στο peak της. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε 27 Νοεμβρίου και οι πιο κρίσιμοι μήνες (Ιανουάριος – Απρίλιος) είναι μπροστά μας» δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων