Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον

Εν αναμονή των επιστημονικών δεδομένων για τη νέα παραλλαγή “Όμικρον” του πανδημικού ιού βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της, εφόσον αυτές χρειαστούν, στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 29/11, θα ξεκινήσει σειρά συσκέψεων για την αξιολόγηση των νεότερων στοιχείων. Συσκέψεις που, έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν σταματήσει στο Μέγαρο Μαξίμου καθ’ όλη της διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Η κυβέρνηση αναμένει, μαζί με τους ειδικούς, την ανάλυση του προφίλ της νέας μετάλλαξης, που θα δείξει κατά πόσο θα απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις για υγειονομικά ασφαλή Χριστούγεννα. Προς το παρόν, το Μέγαρο Μαξίμου παραμένει σταθερό στο τρίπτυχο της ανόδου των εμβολιασμών (είτε αυτοί αφορούν στην πρώτη δόση, είτε στην τρίτη) των αυστηρών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων και της ενίσχυσης του συστήματος υγείας. Και αυτό που επισημαίνεται είναι ότι η χώρα δε θα μπει σε νέο lockdown.

Σε περίπτωση που απαιτηθούν νέα μέτρα, αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι χώροι που έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι είναι, κατά κύριο λόγο, οι ανοιχτοί της εστίασης, τότε γίνεται κατανοητό ότι, σε περίπτωση που έρθει στο προσκήνιο μία κίνηση που θα σφίξει κι άλλο τον κλοιό, αυτή θα αφορά στις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Παράλληλα, οι ειδικοί επιμένουν στη σημασία της χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Ένα πιθανό σενάριο είναι η επαναφορά της μάσκας παντού και όχι μόνο σε καταστάσεις συγχρονισμού που, έτσι κι αλλιώς, δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται σε ισχύ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων