Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Παράταση μέχρι τις 5 Ιανουαρίου

Έως την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, παρατάθηκε τελικά η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, οι περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018. Σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν μετά και την παράταση, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία των τελών, δηλαδή διπλασιάζεται το ποσό.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ, μετά τις 5 Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

Γι’ αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι έως και την οριστική εξόφληση του ποσού, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες, πρέπει να υποβάλουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες στην εφορία.

HTML tutorial

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η υφυπουργός Αικατερίνη Παπανάτσιου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διορία πληρωμής των τελών. Όπως είχε πει, το υπουργείο θα εξέταζε τη ροή των πληρωμών και θα αποφάσιζε σχετικά, καθώς η καταληκτική διορία φέτος έπεφτε Κυριακή, ενώ το πρόστιμο είναι υψηλό για όσους δεν τα καταβάλλουν εμπρόθεσμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων