Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Θέλουν να «κοντύνουν» τη Μέρκελ

Την ώρα που η καγκελάριος Μέρκελ απολαμβάνει τις θερινές διακοπές της στο ιταλικό Τιρόλο στο Σούλντεν των Άλπεων, έχοντας στο τσεπάκι της ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι του πολιτικού της αντιπάλου, οι εχθροί της βάλθηκαν να την “κοντύνουν”.

Το περιοδικό Stern ισχυρίστηκε ότι η κα Μέρκελ έχει θέσει χρονικό όριο στην ενασχόλησή της με την πολιτική το 2016, στα 62 της χρόνια, που σημαίνει ότι δεν θα εξαντλήσει την τετραετία εφόσον επανεκλεγεί το Σεπτέμβριο. Εκπρόσωπος της Μέρκελ χαρακτήρισε απόλυτα αβάσιμη την πληροφορία, όμως μια τέτοια εκδοχή έχει κι άλλη εξήγηση. Οι Γερμανοί που δεν αφήνουν τίποτε πια στην τύχη, θέλουν να διασφαλίσουν την επικυριαρχία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Συνεπώς, μια πιθανή απόσυρση της Kαγκελαρίου, ένα χρόνο νωρίτερα είναι για να αναζητηθεί ο άνθρωπος που θα τη διαδεχθεί, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα διατηρείται η πλειοψηφία και ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει κάποιον άτομο κατάλληλο για το ρόλο.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών από την πλευρά του αμφισβητεί τη γραμμή Μέρκελ για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος και προκρίνει «κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος. Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μαρσέλ Φράτσερ, θεωρεί ότι το «κούρεμα» είναι «θέμα χρόνου». Ο κ. Φράτσερ εκτιμά ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους με την επανεμφάνιση της επόμενης «μαύρης τρύπας» στο ελληνικό πρόγραμμα και αμφισβητεί την δυνατότητα της κυβέρνησης Σαμαρά να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας «η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει πολλές από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Κάτι τέτοια διαβάζουν ορισμένοι της κυβέρνησης και φαντασιώνονται «κουρέματα» με την ψιλή, αλλά ξεχνούν ότι γι΄ αυτό τα προαπαιτούμενα θα είναι τόσο αιματηρά που είναι αμφίβολο αν η διαγραφή τμήματος του χρέους είναι σκόπιμη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων