Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Θεμιστοκλέους: Στους 300.000 οι μη εμβολιασμένοι άνω των 60 – Τι θα γίνει με τα ακυρωμένα ραντεβού

Για το τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ έδωσε και στοιχεία για το πρόγραμμα «Ελευθερία».

Όπως ανέφερε αρχικά στον ΣΚΑΪ, γύρω στους 300.000 υπολογίζονται οι πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν μη εμβολιασμένοι.

Σχολίασε πως μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, προχώρησαν στον εμβολιασμό τους 240.000 πολίτες , με 190.000 να έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα. Το ποσοστό, όπως είπε, στις ηλικίες άνω των 60 έχει σχεδόν ανέβει στο 91%.

Στο σύνολο σημείωσε πως η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας ανέρχεται στο 74% επί του συνολικού πληθυσμού, με το ποσοστό στους ενήλικες να βρίσκεται στο 84%.

Τι ισχύει για τα ακυρωμένα ραντεβού εμβολιασμού

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως σήμερα θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εμβολιασμοί στις ηλικίες 12 ετών και άνω.  Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν έχουν γίνει εμβολιασμοί κατά την «μισή» Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Για τα ακυρωμένα ραντεβού σε αυτό το διάστημα τόνισε ότι οι ίδιοι οι δικαιούχοι (άνω των 12 ετών) μπορούν να επαναπρογραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους ακόμα και εντός 24ώρου.

Όσο αφορά στα παιδιά κάτω των 12 ετών, τόνισε ότι έχουν επηρεαστεί 6.000 ραντεβού. Όπως είπε σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, δεν θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών στο Παίδων Πεντέλης ενώ σήμερα μόνο δεν θα πραγματοποιηθούν στον Προμηθέα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων