Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Tι προκάλεσε το black-out της Google;

Κατά 40% μειώθηκε η κίνηση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του πεντάλεπτου black-out της Google, σύμφωνα με το GoSquared, ένα εργαλείο ανάλυσης του διαδικτύου.

Η διακοπή επηρέασε το Google Search, το Gmail, το YouTube και το Google Drive.

Τα αίτια της διακοπής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ η Google αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις του Sky News Online.

“Για εμάς τους χρήστες του διαδικτύου, η εξάρτηση στο Google.com είναι τεράστια”, δήλωσε ο Simon Tabor, developer του GoSquared. “Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση στο διαδίκτυο αυξήθηκε σημαντικά αμέσως μετά, καθώς όλα τα αιτήματα των χρηστών κατάφεραν να εξυπηρετηθούν”.

“Γνωρίζουμε για το πρόβλημα στο Gmail που επηρεάζει ένα σημαντικό αριθμό χρηστών. Οι χρήστες είχαν πρόσβαση στο λογαριασμό τους αλλά με πολλά προβλήματα”, ανακοίνωσε η Google.

Ένα άλλο μήνυμα αργότερα ανέφερε: “Μεταξύ 15:51 και 15:52 PDT (1:51 και 1:52 ώρα Ελλάδος), υπήρχαν errors στο 50% – 70% των αιτημάτων της Google. H υπηρεσία αποκαταστάθηκε μερικώς ένα λεπτό αργότερα και εξ` ολοκλήρου τέσσερα λεπτά αργότερα”.

O Phil Dearson, επικεφαλής χάραξης στρατηγικής της Tribal Worldwide, εκτιμά ότι τα ελάχιστα λεπτά του black-out κόστισαν στην Google $500.000 περίπου. Πρόσθεσε ότι πρόκειται περί καινοφανούς περιστατικού. Στο παρελθόν έχει συμβεί να πέσουν το Gmail και το Google Apps αλλά ποτέ ταυτόχρονα. Οφείλεται πιθανότατα σε προβλήματα στην υποδομή, δεδομένου του μεγέθους της διακοπής, αλλά είναι δύσκολο γνωρίζουμε περισσότερα σε αυτό το στάδιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων