Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

To δίλημμα της ΕΡΤ

Ενώπιον ενός τεράστιου προβλήματος βρίσκεται η κυβέρνηση. Το γεγονός πως ακόμη δεν έχει αντιμετωπίσει το θέμα της συνεχιζόμενης κατάληψης του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από απολυμένους εργαζόμενους δημιουργώντας μια νέα Υπατία ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στην Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης Παντελής Καψής τις τελευταίες ημέρες προειδοποιεί συνεχώς πως εάν δεν εκκενωθεί το ραδιομέγαρο και δεν εγκατασταθεί η νέα τηλεόραση σύντομα στην Αγία Παρασκευή τότε υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει τις τηλεοπτικές ανάγκες της ελληνικής προεδρίας. Οι εγκαταστάσεις της Κατεχάκη απ’ όπου εκπέμπουν τώρα τα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την κάλυψη μεγάλων γεγονότων.

Ο κ. Καψής ουσιαστικά καλεί το Μέγαρο Μαξίμου να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για να διευθετηθεί το ζήτημα.

Στο μεταξύ ο κ. Καψής δέχεται πιέσεις για την εκκένωση της πρώην ΕΡΤ. Τριανταδύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση- πρόταση προς τον ίδιο ζητώντας του να προχωρήσει άμεσα το θέμα και να μπει τέλος στην συνεχιζόμενη κατάληψη του ραδιομεγάρου.

Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα: Είτε να αφήσει να σέρνεται η κατάληψη η οποία όπως φαίνεται δεν πρόκειται να διακοπεί με πρωτοβουλία των πρώην εργαζομένων είτε να στείλει στην Αγία Παρασκευή τα ΜΑΤ…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων