Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Το διπλό χρέος των μετόχων της ΑΕΚ

Δεν πήρε άδεια να παίξει στην Ευρώπη. Παλεύει με νύχια και με δόντια να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Ο πρόεδρός της σέρνεται στους ανακριτές. Τα χρέη την έχουν πνίξει. Φως στον ορίζοντα δεν υπάρχει.

Η μόνη συνέπεια που υπάρχει πλέον στην ΑΕΚ είναι οι μαχαιριές στην αξιοπρέπειά και στην ύπαρξή της.

Οι μέτοχοι της ΠΑΕ που την κακοδιαχειρίστηκαν την τελευταία δεκαετία, με σπατάλες, τραγικές επιλογές στο μάνατζμεντ, νεοπλουτισμό, έχουν από καιρό… λακίσει.

Είχαν ευκαιρίες κατά καιρούς να τη σώσουν, όπως και να προστατεύσουν τη φήμη της και τη δική τους. Δίχως σεβασμό ακόμη και στα δικά τους χαμένα χρήματα, δεν το έκαναν. Αντιθέτως, «την έκαναν».

HTML tutorial

Τώρα βλέπουν τους συνεργάτες τους να διασύρονται στη ΓΑΔΑ και στους ανακριτές. Καλυμμένοι πίσω από το νόμο που κυνηγά διαχειριστές και μπροστινούς, όχι ιδιοκτήτες και μετόχους. Παρακολουθούν την απόλυτη ξεφτίλα για την ΑΕΚ και τους ανθρώπους που οι ίδιοι επέλεξαν για την επένδυσή τους.

Το χρέος τους είναι πλέον διπλό:

Αυτό που μετριέται σε χρήμα, το οποίο διογκώθηκε στη διάρκεια της παρουσίας τους στην ΑΕΚ και της συνεργασίας τους με στελέχη που έκαναν του κεφαλιού τους. Κι όχι μόνο τον Αδαμίδη, προς τον οποίο στρέφονται πλέον όλα τα βέλη για το «καταραμένο» 2011 που δεν πληρώθηκε τίποτα και χάθηκαν ρυθμίσεις.

Κι αυτό που έχει να κάνει με την ηθική. Οι ποινικές ευθύνες για τους δικούς τους ανθρώπους είναι πολύ βαριές ώστε να μπορεί ο βραδινός ύπνος τους να είναι ήσυχος.

Η στάση των Νοτιά, Παππά και των υπόλοιπων μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα έχει φανεί ξεκάθαρα ότι είναι στάση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα αλλάξει τώρα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων