Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Το LinkedIn καλωσορίζει τους νέους στο Πανεπιστήμιο

Οι μαθητές λυκείου που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα κολλέγια και δεν αρκούνται στο πού γίνονται τα καλύτερα πάρτι, μπορούν να πλοηγηθούν πλέον στη νέα υπηρεσία της ιστοσελίδας LinkedIn.

Τη Δευτέρα, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμεύει ως online βιογραφικό για όσους αναζητούν εργασία και ένα πολύτιμο εργαλείο αναζήτησης υποψηφίων υπαλλήλων για τους εργοδότες, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες σε εφήβους κάτω των 18 ετών. (Στις ΗΠΑ, οι χρήστες θα πρέπει να είναι 14 ετών για να δημιουργήσουν προφίλ). Τα “University Pages” του LinkedIn περιέχουν περισσότερα από 200 προφίλ πανεπιστημίων, με λίστες αποφοίτων και πληροφορίες σχετικά με την καριέρα τους.

Οι υποψήφιοι των πανεπιστημίων που ενδιαφέρονται για την ξέφρενη φοιτητική ζωή ή για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης πιθανότατα δεν θα ικανοποιηθούν από τα University Pages του LinkedIn. “Αυτό που κάνει το LinkedIn να ξεχωρίζει είναι η βάση δεδομένων με τους αποφοίτους”, αναφέρει η εκπρόσωπος του LinkedIn, Julie Inouye.

“Διαθέτουμε όλες αυτές τις πληροφορίες χάρη στα μέλη του LinkedIn που έχουν φοιτήσει σε αυτά τα πανεπιστήμια”, συνεχίζει η Inouye ενώ η υπηρεσία University Pages θα επιτρέψει στους υποψήφιους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τους αποφοίτους του τομέα που τους ενδιαφέρει.

Οι σελίδες δίνουν επίσης τη δυνατότητα στα πανεπιστήμια να κάνουν status updates όπως στο Facebook, να κοινοποιούν links ή άλλα στοιχεία, ενώ οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν ή να κάνουν “like” σε κάποιο status.

Το LinkedIn, που ανακοίνωσε αύξηση 37% των νέων μελών του το τελευταίο έτος, δεν θα έχει άμεσο κέρδος από τα University Pages. Η νέα υπηρεσία είναι απλώς ένας ακόμη τρόπος επέκτασης του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων