Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Το μωρό από το εξώφυλλο των Nirvana μεγάλωσε και τους μηνύει για παιδική πορνογραφία!

Ο Σπένσερ Έλντεν φωτογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1991, σε ηλικία 4 μηνών, σε μία πισίνα της Καλιφόρνια για το εξώφυλλο του Nevermind. Λίγες ημέρες πριν το διάσημο… μωρό υπέβαλε μήνυση κατά του συγκροτήματος Nirvana για παιδική πορνογραφία.

Το εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ απεικονίζει ένα γυμνό βρέφος μέσα σε μια πισίνα. Η εικόνα έχει γενικά γίνει κατανοητή ως δήλωση για τον καπιταλισμό, καθώς το μωρό προσπαθεί να πιάσει ένα αγκιστρωμένο δολάριο. Οι μη σεξουαλικές γυμνές φωτογραφίες βρεφών δεν θεωρούνται παιδική πορνογραφία σύμφωνα με το νόμο.

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Λούις, δικηγόρος του Έλντεν, υποστηρίζει ότι η εικόνα περνάει τα όρια της παιδικής πορνογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι η προσθήκη χρημάτων στο πλάνο κάνει το μωρό να φαίνεται «εργαζόμενο στη βιομηχανία του σεξ». Το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη φωτογραφία για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους» ισχυρίζεται στη μήνυσή του.

Ο 30χρονος ζητάει τουλάχιστον 150.000 δολάρια από καθέναν από τους εναγόμενους, στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρώην μέλη των Nirvana, δισκογραφικές εταιρείες, καλλιτεχνικοί διευθυντές κλπ.

Ο ενάγων υποστηρίζει επίσης ότι το συγκρότημα πήρε πίσω την υπόσχεση πως δε θα φαίνονταν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Η οικογένεια του βρέφους είχε λάβει μόλις 200 δολάρια για τη βουτιά των 15 δευτερολέπτων στην πισίνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων