Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Το ωραιότερο χωριό της Ευρώπης είναι ελληνικό!

Ένας διάσημος τουριστικός προορισμός της χώρας μας, η Οία στη Σαντορίνη, αναδεικνύεται ως το ωραιότερο χωριό της Ευρώπης, έπειτα από έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών Uswitch.

Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν, έπειτα από καταγραφή φωτογραφιών με hashtag στο Instagram και pin στο Pinterest, που αφορούν προορισμούς με λιγότερους από 1.500 κατοίκους.

Η σχετική έρευνα θέλει να αναδείξει ποια χωριά στην Ευρώπη συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από όλο τον κόσμο και ποια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και φωτογενή κατά την άποψή τους, βάσει του αριθμού κοινοποιήσεων για αυτά.

Τα λευκά σπίτια, τα γαλάζια νερά του Αιγαίου είναι αυτά μου μαγνήτισαν τα βλέμματα των επισκεπτών και πιο συγκεκριμένα το hashtag της Οίας (700 κάτοικοι) κοινοποιήθηκε 1,6 εκατ. φορές κατά τη στιγμή της αξιολόγησης.

Το διάσημο αυτό χωριό της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της ημέρας, υποδέχεται αμέτρητους τουρίστες ενώ το χωριό είναι γνωστό για τα στενά δρομάκια του, τον διάκοσμο με λουλούδια και τους μπλε θόλους στις στέγες, αλλά και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Μετά την Οία, στην κατάταξη των πιο όμορφων χωριών στην Ευρώπη ακολουθούν τα χωριά Göreme στην Τουρκία, Hallstatt στην Αυστρία, Vernazza στην Ιταλία και Tobermory στην Σκωτία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων