Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Το υψηλό εισόδημα είναι η καλύτερη θεραπεία για την αϋπνία

Πώς κοιμούνται οι πλούσιοι τη νύχτα; «Πολύ καλά!» απαντούν οι ειδικοί σε θέματα ύπνου. Ένα υψηλό πακέτο αποδοχών εμφανίζεται, σε πρόσφατη έρευνα ως ο σημαντικότερος παράγοντας για έναν καλό βραδινό ύπνο.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 5.000 ενηλίκους, το 83% των ανθρώπων που κερδίζουν £ 75.000 ή παραπάνω, είπαν ότι κοιμούνται πολύ καλά ή αρκετά καλά τις περισσότερες νύχτες – και ποτέ δεν έχουν καταφύγει σε θεραπείες. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι το τελευταίο πράγμα που κάνουν πριν πάνε για ύπνο είναι να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους.

Στον αντίποδα, το ένα τρίτο των ανέργων δήλωσαν ότι τα περισσότερα βράδια δεν κοιμούνται πολύ καλά.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των ατόμων που εργάζονται στις πωλήσεις, τα μέσα ενημέρωσης, το μάρκετινγκ, την αρχιτεκτονική και τις κατασκευές δήλωσαν ότι στράφηκαν στο αλκοόλ για να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν. Όσοι εργάζονται στις τέχνες και τον πολιτισμό βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου που καταναλώνουν αλκοόλ αργά το βράδυ.

Οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν πολλές ώρες τη νύχτα, εξαιτίας τις περισσότερες φορές του υπνάκου που παίρνουν μέσα στην ημέρα και ο οποίος διαταράσσει το βιολογικό τους ρολόι.

Οι δικηγόροι φαίνεται να κοιμούνται καλύτερα από όλους και είναι στο κρεβάτι τους στις 22:00, με τους εργαζόμενους στο χρηματιστήριο να ακολουθούν. Τουλάχιστον στη Μ. Βρετανία, απ’ όπου και τα στοιχεία της έρευνας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων