Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Τουρκία: Μπλόκαραν το Twitter εν μέσω οργής μετά τον σεισμό – Αντιδρούν οι πολίτες

Την πρόσβαση στo Twitter Μπλόκαρε η Τουρκία την ώρα που αυξάνεται η κριτική στο Διαδίκτυο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης μετά τον φονικό σεισμό της Δευτέρας.

Χιλιάδες είναι οι Τούρκοι πολίτες που εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον αποκλεισμό του Twitter στη χώρα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια από τους φονικούς σεισμούς και ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς.

«Δικτυακά δεδομένα πραγματικού χρόνου δείχνουν ότι το Twitter έχει υποστεί περιορισμούς στην Τουρκία» αναφέρει το απόγευμα της Τετάρτης η Netblocks, οργανισμός εποπτείας που παρακολουθεί την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τη διακυβέρνηση του Διαδικτύου.

«Φίλτρα εφαρμόστηκαν σε μεγάλους παρόχους Διαδικτύου την ώρα που το κοινό βασίζεται στην υπηρεσία στον απόηχο μιας σειράς φονικών σεισμών».

Η πρόσβαση είναι αδύνατη μέσω των δύο από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους, την TurkTelekom και την Turkcell, ενώ η πρόσβαση μέσω Vodafone είναι αργή.

Ως τώρα, πάντως, δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το Twitter -ή τον Έλον Μασκ-, ενώ, επίσης, δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό εάν η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε τον αποκλεισμό του Twitter.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων