Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Τουρκία: Νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τον Ιούλιο με το 4ο και πιο προηγμένο γεωτρύπανο

Σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο προτίθεται να προχωρήσει τον Ιούλιο η Τουρκία όπως αναφέρει το CNNTurk. Ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων (TPAO), δήλωσε ότι το 4ο και πιο προηγμένο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας πέρασε από τα στενά του Γιβραλτάρ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το πλοίο που μπορεί να ονομαστεί «Αλπασλάν», και αγοράστηκε από τη Νότια Κορέα, συνεχίζει την πορεία του ανοιχτά των ακτών της Αλγερίας και θα βρίσκεται στη Μερσίνα στις 19 Μαΐου.

Μετά την άφιξη του πλοίου στην περιοχή Mersin Taşucu, θα περάσει από διάφορες τεχνικές διαδικασίες και θα τοποθετηθεί σε αυτό ο εξοπλισμός που σχετίζεται με τις γεωτρήσεις έτσι ώστε να προετοιμαστεί για μεσογειακές αποστολές στις αρχές Ιουλίου, όπως είπε ο Μπιλγκίν .

«Με τις δραστηριότητές που είχαμε στη Μεσόγειο, με 8 πλοία γεωτρήσεων βαθέων υδάτων, σε περιοχές που ορίζονται ως αποκλειστική οικονομική περιοχή της χώρας μας, πραγματοποιήσαμε 8 διαφορετικές έρευνες γεώτρησης σε «πιθανές» περιοχές και καθορίσαμε «πιθανές» περιοχές , μετά το σεισμικές έρευνες. Πρόκειται να ξεκινήσουμε μια νέα διαδικασία γεώτρησης αξιολογώντας τα γεωλογικά αποτελέσματα των ερευνών αυτών. Το 4ο αυτό πλοίο διαθέτει τεχνολογία 7ης γενιάς. Είναι 10-12 μέτρα μεγαλύτερο από τα γεωτρύπανα που έχουμε. Η κύρια διαφορά είναι ότι είναι ένα πιο ασφαλές πλοίο. Είναι ένα από τα 4-5 διπλά πλοία BOP στον κόσμο» ανέφερε.

Θα ανοιχτούν 150 Πηγάδια (στην ξηρά): Το 2022 σχεδιάζεται η υψηλότερη εγχώρια παραγωγή των τελευταίων 30 ετών. «Έχουμε στόχο για 150 πηγάδια. Αυτό είναι το ρεκόρ στην ιστορία της Δημοκρατίας», τόνισε.

Τέσσερα ακόμη πηγάδια στο Gabar : «Μια σημαντική ανακάλυψη έγινε στο όρος Σιρνάκ Γκαμπάρ στην ΝΑ Τουρκία,» είπε ο Μπιλγκίν . Υπάρχουν δύο πηγάδια όπου εξορύσσεται πολύ καλής ποιότητας πετρέλαιο, συνολικά 1500 βαρέλια την ημέρα. Προβλέπονται άλλα 4 πηγάδια.

πηγή: naftemporiki.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων