Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Τους Πυρήνες «βλέπει» η ΕΛΑΣ στην υπόθεση Παπαδήμου – Φόβοι για μπαράζ

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΛΑΣ προσπαθώντας να ενώσουν τα κομμάτια γύρω από την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου αλλά και να προλάβουν ενδεχόμενο μπαράζ επιθέσεων και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Mετά το πρωτοφανές φιάσκο σε ότι αφορά την προστασία του πρώην πρωθυπουργόυ, πλέον οι διωκτικές αρχές έχουν στο τραπέζι όλα τα σενάρια- ακόμα και ένα μπαράζ αποστολής παγιδευμένων φακέλων σε αξιωματούχους αλλά και πρόσωπα του οικονομικού και τραπεζικού κλάδου. Πίσω από την επίθεση στην ΕΛΑΣ βλέπουν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και αναμένουν την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, καθώς όσο δεν υπάρχει, τόσο το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοικτό.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής τώρα έχουν να κάνουν πρώτα με το δρομολόγιο του πακέτου (από πού ταχυδρομήθηκε και αν παραδόθηκε από τα ΕΛΤΑ ή με κούριερ), ενώ ερευνούν και το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού το οποίο δεν ανιχνεύτηκε από τα μηχανήματα της Τραπέζης της Ελλάδος, από το οποίο κατά πληροφορίες είχε περάσει όχι μία, αλλά τρεις φορές ο συνοδός φρουρός του κ. Παπαδήμου.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ποσότητα εκρηκτικών μικρότερη των 30 γραμμαρίων, που δεν είναι ανιχνεύσιμη η οποία είχε τοποθετηθεί σε σκαμμένο βιβλίο και τα καλώδια είχαν μπει με δεξιοτεχνία προκειμένου να μην εντοπιστούν από τα μηχανήματα. Οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ, εκτιμούν ότι κατασκευάστηκε από το ίδιο πρόσωπο που έφτιαξε τις βόμβες που εστάλησαν στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Εν τω μεταξύ, το βάρος της αστυνομίας πέφτει τώρα στον έλεγχο για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων τρομοδεμάτων. Δεκάδες αστυνομικοί μαζί με υπαλλήλους των ΕΛΤΑ από χθες ήδη ελέγχουν έναν προς έναν, στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι, τους φακέλους που είχαν ως παραλήπτες πολιτικούς, δικαστικούς, επιχειρηματίες και άλλα δημόσια πρόσωπα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων