Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Τσίπρας: Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για «υπεκφυγή» σχετικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

«Πριν από λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την 14η γυναικοκτονία στην χώρα φέτος, που έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει τη σχετική τροπολογία.

«Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας».

«Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων