Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Τσίπρας: Να ανασταλεί για φέτος το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ζήτησε να ανασταλεί η εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ τουλάχιστον για φέτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, αναφορικά με το νέο σύστημα εισαγωγής είπε πως “ό,τι και αν γράψει κάποιος, αφήνει 25.000 – 30.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ”.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τον εμβολιασμό της μαθητικής κοινότητας λέγοντας ότι “τουλάχιστον το αίτημα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων, ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό, θα έπρεπε να υλοποιηθούν πριν ξεκινήσουν τα σχολεία”. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ από την πλευρά του τόνισε ότι “δυστυχώς δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την αραίωση των τμημάτων, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συζήτηση, κάποιος προγραμματισμός, έχουν περάσει πάνω από 5 μήνες από την 7η Νοεμβρίου”.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι όσοι έχουν παιδιά βλέπουν “πόσο ασφυκτικές είναι πια οι συνθήκες στο ψυχολογικό πεδίο για τα παιδιά μετά από σχεδόν δύο σχολικές χρονιές με τηλεκπαίδευση και χωρίς τη δυνατότητα επαφής με τους συμμαθητές τους και δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων