Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Τσίπρας: Να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη δοκιμαζόμενη Β. Εύβοια. “Ναι, προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή”, ωστόσο, “δεν μπορεί να αφήνουν τη φωτιά να τα κάψει όλα μέχρι να φτάσει στη θάλασσα”.

Την άμεση ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας το ερώτημα τι θα γίνει αν αυξηθεί η ένταση των ανέμων αφού “με άπνοια έχουμε πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα”.

Στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη δοκιμαζόμενη βόρεια Εύβοια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε, επιπλέον, την κυβέρνηση να εξαγγείλει άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Κυρίως, να προχωρήσει στην κήρυξη των καμένων περιοχών ως αναδασωτέες, ώστε “να μην δούμε να ξεφυτρώνουν ανεμογεννήτριες και επενδύσεις real estate”.

Εμμένοντας στην ανάγκη ενίσχυσης των μέσων πυρόσβεσης, τόνισε με έμφαση ότι συμφωνεί με την προτεραιότητα που δίνουν οι αρχές στις εκκενώσεις των χωριών “διότι πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής”, ωστόσο πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να αφήνουν τη φωτιά να τα κάψει όλα μέχρι να φτάσει στη θάλασσα”.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους νυν κυβερνώντες, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε τη στάση που είχαν τηρήσει πριν από τις εκλογές: “Να ζητήσω από όσους στους παρελθόν είχαν επιλέξει την τυμβωρυχία να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια. Είναι προτιμότερο να λες την αλήθεια, ότι είμαστε εν μέσω μίας κρίσης που ενδεχομένως θα κλιμακωθεί”, τόνισε.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων