Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Viva Wallet: Συζητήσεις για την εξαγορά της από ξένο επενδυτή

Η νεοτράπεζα, Viva Wallet, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών, ενώ έχει επεκταθεί και στις τραπεζικές εργασίας με τη Viva Bank βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο σε διερευνητικές επαφές ξένου τραπεζικού ομίλου.

Σύμφωνα με πηγές που μπορούν να έχουν γνώση των εξελίξεων, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva, Χάρης Καρώνης, βρίσκεται σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές από το εξωτερικό, χωρίς, ωστόσο, μέχρι σήμερα να έχουν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα μακριά από μια συμφωνία, δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο deal αργότερα ή ότι αυτό θεωρείται δεδομένο, απλά είναι ζήτημα χρόνου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία επαφών που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να προειδεάσουν για το μέλλον.

Το ζήτημα επανήλθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες, όταν πληροφορίες έφεραν τη Viva Wallet να συζητά την πώληση του 100% των μετοχών της στον επενδυτικό τραπεζικό κολοσσό JPMorgan έναντι του ποσού των 1,2 δισ. ευρώ. Πηγές προσκείμενες στη Viva, περιορίστηκαν να διευκρινίσουν ότι τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα, πρόκειται για εν εξελίξη διαδικασία, που μπορεί να οδηγήσει κάπου, μπορεί και όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η Viva Wallet, μετά την εξαγορά της Praxia, επεκτείνεται και στις τραπεζικές εργασίες μέσω της Viva Bank, με παρουσία σε 26 χώρες.

Σημειώνεται ότι στη μετοχική σύνθεση της Viva Wallet βρίσκονται με ποσοστό 52,5% οι ιδρυτές της, Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας, με ποσοστό 13% η οικογένεια Λάτση, με 10% η Deca και με 24% το fund Hedosophia.

Πηγή: capital.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων