Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Vogue: Το γυναικείο στήθος πρέπει να κρυφτεί, το ντεκολτέ «πέθανε»!

Στο τεύχος Δεκεμβρίου της Vogue συμπεριλαμβάνεται ένα άρθρο το οποίο αναφέρει πως τα ντεκολτέ είναι μια ξεπερασμένη τάση και φέρεται να σχολιάζει αρνητικά τα μεγάλα, αποκαλυπτικά ανοίγματα στο στέρνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του περιοδικού, τα μοντέλα δείχνουν πλέον περισσότερο τους ώμους, το στομάχι ή τα πόδια τους και λιγότερο το στήθος – και αυτό είναι που πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιπες γυναίκες.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει: «το ντεκολτέ, σύμβολο της σεξουαλικής χειραφέτησης, προορισμένο να αποπλανήσει, να προκαλέσει ερωτική επιθυμία ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί για επίδειξη και μόνο, τελείωσε»… «Τα “βυζιά” δεν θα είναι πλέον έξω για τα παλικάρια. Ή για οποιονδήποτε άλλον…», γράφει η συντάκτρια Elizabeth Saltzman.

Σωρό αντιδράσεων από μίντια και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, το δημοσίευμα αυτό.

Όπως σημειώνει το Refinery: “Η ερμηνεία μιας τέτοιας δήλωσης που ουσιαστικά λέει στις γυναίκες να καλυφθούν, επειδή οι άλλοι δεν μπορούν να είναι ευπρεπείς και γίνονται χυδαίοι, είναι μια μετατόπιση ευθυνών και πάλι στις γυναίκες”,  το οποίο ανήκει σε μία σειρά από μίντια που βρήκαν το άρθρο ακραίο και διατηρούν επιφυλάξεις για το πώς επιλέγει ένα τόσο μεγάλο περιοδικό να αναφερθεί στο γυναικείο σώμα σαν να περιγράφει κάποιο αξεσουάρ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων