Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Βουλή: Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συζήτηση ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Επεισοδιακά χαρακτηριστικά προσέλαβε το απόγευμα της Τρίτης (15/2) στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τις συμβάσεις των Rafale, Belharra και τορπιλών, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη να αποχωρεί διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διαμαρτυρήθηκε έντονα για απαξίωση των βουλευτών από το Προεδρείο, καταγγέλλοντας τη διαχείριση τη διαδικασίας με τη λίστα των ομιλητών και εντέλει αποχώρησε χωρίς να εκφωνήσει την ομιλία του. Ο γαλάζιος βουλευτής είχε εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών και ήταν 11ος στη σειρά. Παρ’ όλα αυτά μετά από σχεδόν 10 ώρες συνεδρίασης, ακόμα δεν είχε καταφέρει να τοποθετηθεί από το βήμα.

Λίγο μετά τις 18:30 ο κ. Κεφαλογιάννης ζήτησε το λόγο και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του, λέγοντας ότι το Προεδρείο επέδειξε πρωτοφανή ανοχή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους παρά το γεγονός ότι για κάποιους ήταν γνωστό ότι αμέσως μετά θα μιλούσε ο αρχηγός τους.

«Δεν σέβεστε ούτε τους βουλευτές, ούτε τον Κανονισμό», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέθεσε την ομιλία του στα πρακτικά χωρίς να την εκφωνήσει και αποχώρησε από την αίθουσα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων