Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Βρετανία: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα παντού μέχρι το 2040

Νέες εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στον τομέα του αυτοκινήτου, αυτήν την φορά και στο Η.Βασίλειο.

Ο στόχος είναι μέχρι το 2040 τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη και πετρέλαιο να έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν και να έχουν ήδη πάρει την θέση τους αντίστοιχα ηλεκτρικά.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η κυβέρνηση του Η.Βασιλείου αναμένεται να προβεί πολύ σύντομα στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου προκειμένου να εκπληρώσει μια σειρά από περιβαλλοντικούς στόχους που έθεσε στο ξεκίνημα της θητείας της.

Ο βασικός στόχος είναι η μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων που ήδη έχουν αρχίσει να αγγίζουν αρκετά υψηλά επίπεδα για την Μ.Βρετανία.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς ήδη η Γαλλία και ο νέος Πρόεδρος της Ε.Μακρόν έχουν προβεί σε παρόμοιες ανακοινώσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Βέβαια όπως είναι φυσιολογικό ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται ικανοποιημένοι από τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες και μέριμνα της κυβέρνησης,αναμένουν να εκφράσουν την τελική τους άποψη όταν γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα για το νομοσχέδιο και τα άρθρα του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων