Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Βρέθηκε ο «Νεκτάριος» με τα ανύπαρκτα ΙΧ του ΟΔΔΥ. Την Παρασκευή η δίκη για χρέη προς το Δημόσιο

Ο επιτήδειος «Νεκτάριος», διαβόητος για τις απάτες με ανύπαρκτα αυτοκίνητα που προέρχονταν από τον πρώην ΟΔΔΥ συνελήφθη από την αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο και η υπόθεσή του αναμένεται να δικαστεί αύριο, Παρασκευή.

Ο «Νεκτάριος» χρησιμοποιούσε το σύστημα της «Πυραμίδας» για να ψαρέψει τα ανυποψίαστα θύματά του ενώ μέσω των Social Media και ειδικά του Facebook, εμφανιζόμενος ως εισοδηματίας από ενοίκια ιδιόκτητων ακινήτων και ξενοδοχείων. Στην πραγματικότητα έταζε σε ανυποψίαστους καταναλωτές μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε άριστη κατάσταση από τον ΟΔΔΥ, σε εξευτελιστικές τιμές, έναντι παχυλών προκαταβολών και στη συνέχεια εξαφανίζονταν.

Η είδηση σύλληψης του «Νεκτάριου» κινητοποίησε πάρα πολλούς εξαπατημένους ιδιώτες καταναλωτές που του είχαν δώσει χρήματα για την απόκτηση αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ και ήδη βρίσκονται πολύ κοντά στο να μετατρέψουν σε κακούργημα τις πράξεις του καθώς έχουν ήδη ξεπεράσει τις 114.000 ευρώ και για να γίνει κακούργημα η πράξη του χρειάζονται ακόμη 6.500 ευρώ ώστε να ξεπεραστούν οι 120.000 ευρώ.

Ο τελευταίος ιδιώτης καταναλωτής από τον οποίο ο «Νεκτάριος» έφαγε πάνω από 6.500 ευρώ αναμένεται σήμερα Πέμπτη να καταθέσει τη δική του μήνυση ώστε να συμπεριληφθεί στην μαζική μήνυση των υπόλοιπων θυμάτων και αυτομάτως το αδίκημα μετατρέπεται σε κακούργημα και πλέον η φυλακή θα αποτελεί μονόδρομο.

Τα θύματα του «Νεκτάριου» αυξάνονται συνεχώς ενώ επίσης εκκρεμούν σε βάρος του και άλλα δικαστήρια που έχουν να κάνουν με απάτες πέραν των αυτοκινήτων αλλά εξαιτίας του κορωνοϊού όλες αυτές οι υποθέσεις είχαν αναβληθεί και ο επιτήδειος κατάφερνε να ξεφεύγει από τις Αρχές.

Πάντως την Παρασκευή 18 Ιουνίου ο «Νεκτάριος» είναι πολύ πιθανό να αφεθεί και πάλι ελεύθερος καθώς μπορεί να κάνει νέο διακανονισμό για τα χρέη προς το Δημόσιο. Ωστόσο, αν οι μαζικές μηνύσεις των θυμάτων του ξεπεράσουν τις 120.000 ευρώ τότε δύσκολα θα ξεφύγει από τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων