Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Χιλιάδες μεταλλωρύχοι απο τις Σκουριές στην Αθήνα

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης βρίσκονται αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής που έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου και κάτω.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν φτάσει με 82 πούλμαν, τα οποία έχουν σταματήσει στα διόδια Αφιδνών και από την αστυνομία επιτρέπεται η κίνησή τους ανά 15, μέχρι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν, ενώ επιδιώκουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του εκφράσουν το δίκαιο δικαίωμα τους προς την εργασία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά θα μείνουν στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση. Οι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι συνεχίζεται η επένδυση και επιδίωξη τους είναι να δουλέψουν και όχι να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Προηγούμενο άρθροΦορο(παρα)λογία
Επόμενο άρθροΤίτλοι τέλους για Ροναλντίνιο

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων