Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Υψηλής ταχύτητας Wi-Fi σύντομα και στις πτήσεις

Oι επιβάτες θα μπορούν σύντομα να κάνουν χρήση ευρυζωνικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας και κατά τη διάρκεια των πτήσεων, σύμφωνα με τη βρετανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom.

Συγκεκριμένα, όσοι πετούν στον εναέριο χώρο της Βρετανίας, καθώς και όσοι ταξιδεύουν με τρένα και πλοία, θα είναι σε θέση να σερφάρουν στο διαδίκτυο με ταχύτητα 10 φορές περίπου μεγαλύτερη από αυτή που διατίθεται σήμερα.

Η ρυθμιστική αρχή αναφέρει ότι υπάρχει «αυξανόμενο ενδιαφέρον» για τη χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων κατά τη διάρκεια ταξιδιών. Αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να εισάγουν νέα τεχνολογία που θα αυξήσει σημαντικά τις ταχύτητες.

«Οι πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα της δορυφορικής τεχνολογίας σημαίνει ότι τα αεροσκάφη, τα πλοία και τα τρένα θα μπορούν πλέον να παρέχουν πρόσβαση στο Internet με πολύ υψηλές ταχύτητες», δήλωσε η Charles Jenne, επικεφαλής χάραξης πολιτικής της Ofcom.

Οι εταιρίες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία από τις αρχές του επόμενου έτους, εάν οι προτάσεις της Ofcom προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί.

Εκπρόσωπος της Virgin δήλωσε στους Times ότι η εταιρεία χαιρετίζει κάθε εξέλιξη «που έχει να κάνει με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη», προσθέτοντας: «επί του παρόντος εστιάζουμε στην παροχή Wi-Fi σε δοκιμαστική βάση στις μακρινές πτήσεις μας, ενώ μέσα στο επόμενο έτος η υπηρεσία αναμένεται να παρέχεται και στις υπόλοιπες πτήσεις».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων