Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ζωή μέχρι τα 120; Όχι, ευχαριστώ !

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Research Center, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν από το Associated Press, οι Αμερικανοί, παρά τις διαδεδομένες υποσχέσεις της επιστήμης ότι κάποια στιγμή θα είναι ικανή να προσφέρει παράταση του προσδόκιμου χρόνου ζωής, δείχνουν ιδιαίτερα σκεπτικοί.

Αποδέχονται την παράταση ζωής, ίσως, κατά μία δεκαετία, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 90 ετών, ενώ ελάχιστοι θα επιθυμούσαν να φθάσουν και ακόμα λιγότεροι να ξεπεράσουν την ηλικία των 100 ετών.

Είναι γνωστό, ότι οι επιστήμονες ερευνούν τρόπους, ώστε να επιβραδυνθεί η διαδικασία γήρανσης, δημιουργώντας θεραπείες που μπορεί μια μέρα να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ζουν πολύ περισσότερο. Οι συγκεκριμένες θεραπευτικές μέθοδοι λειτουργούν για ορισμένα πειραματόζωα σε συνθήκες εργαστηρίου, αλλά κανένα εύρημα μέχρι στιγμής δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα, αναφορικά με τον άνθρωπο.

Στη διάρκεια των μελετών κι επειδή, προφανώς, επενδύονται εκατομμύρια δολάρια για την παρασκευή ελκυστικών σκευασμάτων, τα οποία θα καθυστερούν το γήρας, αποφασίσθηκε να διερευνηθεί η στάση του κοινού. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση, το 58% των ερωτηθέντων αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εφαρμογή θεραπειών, που θα πρόσφεραν ζωή μέχρι τα 120!. Τα ποσοστά μάλιστα, τα οποία καταγράφηκαν, αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν φυσιολογική διάρκεια ζωής την περίοδο μεταξύ των 79 και 90 χρόνων.

Ας θυμηθούμε, εδώ, την περίφημη ρήση του Octavio Paz: «Ένας πολιτισμός που αρνείται τον θάνατο, σβήνει, αρνούμενος τη ζωή».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων