Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Άγρια κόντρα στη Βουλή για την Digea

Τις διαδικασίες του διαγωνισμού μέσω του οποίου παραχωρήθηκε η ψηφιακή εκπομπή στην εταιρία Digea υπερασπίστηκε ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως το γεγονός ότι εμφανίστηκε μόνο μια ενδιαφερόμενη εταιρεία αποδεικνύει το υψηλό τίμημα για την εκχώρηση.

Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον υφυπουργό να απαντήσει «πώς δικαιολογείτε το γεγονός ότι εκχωρείτε στην Digea αντί ευτελέστατου αντιτίμου την ψηφιακή εκπομπή για 15 έτη; Τι είδους πολιτική είναι αυτή με την οποία παρέχετε σε εταιρεία – με μετόχους τους τηλεοπτικούς σταθμούς: Mega, Αντ1, ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ, ALPHA και Μακεδονία – το ψηφιακό σήμα για 15 χρόνια έναντι 18 εκατ. ευρώ. Με απλούς υπολογισμούς σημαίνει 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο ή 203 χιλ. ευρώ το χρόνο για κάθε ένα τηλεοπτικό σταθμό ή 16,9 χιλ ευρώ το μήνα. Ούτε σούπερ μάρκετ δεν νοικιάζεται με τόσο χαμηλό τίμημα. Ζητήσατε εγγυητική ύψους 100 χιλ ευρώ μόνο. Που σημαίνει ότι θα πληρώσει ο κάθε ένας από τους 6 τηλεοπτικούς σταθμούς λιγότερο από 1000 ευρώ! Γιατί δεν κηρύξατε άγονο τον διαγωνισμό αφού εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος;».

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι τον διαγωνισμό πραγματοποίησε η ΕΕΤΤ και πρόσθεσε ότι «για τους όρους συμμετοχής διαγωνισμού ακολουθήθηκαν πλήρως οι επιταγές του ευρωπαϊκού και εθνικού πλαισίου. Η διαδικασία ήταν ανοικτή προς όλους και διασφάλιζε τιμή προνομιακή. Επιπροσθέτως η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε το πλαίσιο διαγωνισμού προς την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ η οποία δεν εξέφρασε καμία ένσταση».

Ένταση πάντως επικράτησε όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε προς τον υφυπουργό και την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι οι όροι εκχώρησης του ψηφιακού σήματος απαντούν «στην πρωτιά που παίρνει το Mega στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και της «ΕΛΙΑΣ». Καταλαβαίνουμε πως ανησυχείτε για το αν ο εκλεκτός σας Πρετεντέρης δεν βγει να πει για την βιωσιμότητα του χρέους…. Είναι γνωστό ότι οι αποτυχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βολεύονται στο Mega».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων