Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Άκαρπη η συνάντηση για τη Χαλυβουργική – ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε η τριμερής για την Χαλυβουργική καθώς καμία παράταση δεν είναι διατεθειμένη να δώσει η διοίκηση της σχετικά με την υλοποίηση της απόφασής της να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 200 από τους 263 εργαζόμενους. Αυτό έκανε γνωστό η εταιρία μετά την τριμερή συνάντηση της εργοδοσίας και των εργαζομένων, την Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας κατά την οποία η γενική γραμματέας κυρία Αννα Στρατινάκη ζήτησε προθεσμία μιας εβδομάδος ώστε να συζητηθεί το θέμα στην διυπουργική επιτροπή.

Μάλιστα, η εταιρία επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση για το υψηλό ενεργειακό κόστος που δημιουργεί μείζονα προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης, δεν αποκλείεται μετά τις 31 Μαρτίου να μπει λουκέτο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις έχοντας προγραμματίσει για την Τρίτη Πανθριασιακή στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι που γίνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και αφορά σε όλους τους χώρους εργασίας του Θριασίου Πεδίου στην Αττική. Η στάση θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής.

Παράλληλα, την Τετάρτη, το σωματείο των εργαζομένων στην επιχείρηση θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με παράλληλο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων