Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Άμεση απελευθέρωση του Τζέρι Άνταμς ζητά με διάβημά του ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση απελευθέρωση του ηγέτη του κόμματος Σιν Φέιν της Βορείου Ιρλανδίας Τζέρι Άνταμς, οποίος ανακρίνεται για το φόνο μίας μητέρας 10 παιδιών, ζητά με διάβημα που επέδωσε χθες Σάββατο στην πρεσβεία της Αγγλίας και Βόρειας Ιρλανδίας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σιν Φέιν είναι η πολιτική πτέρυγα του IRA (Ιρλανδικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός).

Ο Άνταμς συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος για το φόνο της Τζιν Μακόνβιλ, μητέρας 10 παιδιών, η οποία δολοφονήθηκε το 1972.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, στην οποία ενεπλάκη από καταθέσεις άλλων πρώην μελών του IRA. Ανακρίνεται καθημερινά επί 17 ώρες.

Την Παρασκευή, οι δικαστικές Αρχές παρέτειναν τη νόμιμή κράτησή του κατά 48 ώρες, παράταση η οποία και λήγει το βράδυ της Κυριακής.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν οι Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών και Άμυνας του κόμματος,

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Βρετανίας Άντριου Στόντον και την Σύμβουλο της Πρεσβείας Κάθριν Μπούκερ, στον οποίο και επέδωσαν το διάβημα.

Στο διάβημα αναφέρεται ότι «η σύλληψη και κράτηση του ηγέτη του Σιν Φέιν και πρωτεργάτη της διαδικασίας ειρήνευσης στη Βόρεια Ιρλανδία Τζέρι Άνταμς αποτελεί μια πολιτικά εμπρηστική ενέργεια για τη δημοκρατία και την πάντα εύθραυστη ειρήνη και ομαλότητα στην περιοχή».

«Ο Τζέρι ‘Ανταμς δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του, εκτός από τον ελληνικό λαό, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, που αποστρέφεται την πολιτική των εξιλαστήριων θυμάτων, αλλά και τυχοδιωκτικές προεκλογικές ενέργειες, λίγες μόνον μέρες πριν από τις τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές της 23ης Μαΐου στην Ιρλανδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Τζέρι Άνταμς», αναφέρει το διάβημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων