Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

“Άπειρη Ήπειρος”: Το νέο συναρπαστικό πολιτιστικό ταξίδι που οργανώνει η Thessaloniki Walking Tours

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ανακαλύπτει μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας και σκάβει βαθιά σε αυτήν φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστες ιστορίες και τη διαχρονική γοητεία της.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιήγησης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη για λίγες μόνο ώρες το Μέτσοβο, γνωρίζοντας όψεις της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας στο Ίδρυμα Αβέρωφ και προσεγγίζοντας τις προσωπικότητες που βοήθησαν ποικιλοτρόπως τις πόλεις τους για να γίνουν γνωστοί ως Ευεργέτες.

Θα γίνει επίσης γνωριμία με τον Κώστα Καρυωτάκη, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του, κοντά στο πνεύμα του μοντερνισμού, έναν ανατόμο της ανθρώπινης κατάστασης και δεξιοτέχνη της ειρωνείας και μένουμε μαζί του ένα βράδυ στην Πρέβεζα.
Έπειτα θα γίνει βαρκάδα στον Ποταμό Αχέροντα και επίσκεψή στο Νεκρομαντείο έχοντας για οδηγούς τη συναρπαστικότερη ραψωδία του Ομήρου, αρχαιολογικές και ιστορικές αναφορές, θρύλους και αντιλήψεις με τις οποίες στο πέρασμα του χρόνου οι άνθρωποι επιχειρούσαν να χαρτογραφήσουν το Επέκεινα ξορκίζοντας τον φόβο του θανάτου.

Στα Ιωάννινα οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν με την πρόσφατη ιστορία της πόλης, φέρνουμε στο φως γεγονότα του Ολοκαυτώματος αλλά και ανθρώπινες ιστορίες αναζητώντας τα ίχνη τους στους δρόμους, στις πλατείες, στα στενά, τη λίμνη και το Κάστρο. Στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων συναντάμε τον Αλή Πασά αλλά και τον Λόρδο Μπάυρον ανατρέποντας πολλές από τις εδραιωμένες αντιλήψεις που σχετίζονται μαζί τους.

Συμμετοχή: 210 ευρώ (Περιλαμβάνονται: η μεταφορά, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Πρέβεζα, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Ιωάννινα, δύο δείπνα, τα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και η βαρκάδα στον Αχέροντα).

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1.

Άπειρη Ηπειρος

6-7 Οκτωβρίου και 20- 22 Οκτωβρίου
από τη Thessaloniki Walking Tours

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων