Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

«Έκαψαν» τις αποδείξεις από σούπερ μάρκετ

Λιγότερες αλλά στοχευμένες θα είναι οι δαπάνες που θα γίνονται δεκτές από την εφορία. Σύμφωνα με την προσφάτως ψηφισθείσα ρύθμιση, για τα εισοδήματα του 2014 μειώνονται στο 10% του εισοδήματος οι απαιτούμενες δαπάνες, αντί 25% που ισχύει για τα φετινά εισοδήματα. Αν δεν τις μαζέψει, τότε θα πληρώσει φόρο 10% επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου και του συγκεντρωθέντος ποσού.

Στόχος του υπουργείου είναι να περιορίσει το είδος των δαπανών, ώστε να πιέσει τους καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις από εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες που εμφανίζουν υψηλή φοροδιαφυγή, όπως συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, αισθητικούς, δικηγόρους, γιατρούς κλπ. Δηλαδή, «έκαψε» τις συνήθεις αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα.

Βέβαια, ακόμη δεν έχει βγει η εγκύκλιος που ορίζει το είδος των αποδείξεων που θα “μετρήσουν” στο τέλος του έτους και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα τρενάρουν την απόφαση ώστε οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να ζητούν αποδείξεις από τους πάντες και όταν έρθει η ώρα της φορολογικής δήλωσης και αφού θα έχουν γίνει γνωστές οι αποδεκτές αποδείξεις, να δηλώνει μόνον αυτές. Που σημαίνει πως υπάρχει ένας κρυφός φόρος που καραδοκεί για κάθε φορολογούμενο από τη μη συγκέντρωση των αποδείξεων. Πρόκειται για μία ακόμη παραπειστική και φορομπηχτική λειτουργία του γραφειοκρατικού μας συστήματος….

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων