Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Έκθεση- κόλαφος του ΟΗΕ για το Βατικανό

Έκθεση-κόλαφο μέσω της οποίας καταγγέλλει το Βατικανό πως «συστηματικά» υιοθέτησε πολιτικές που επέτρεψαν τη σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων παιδιών στα χέρια καθολικών ιερέων εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) ζητά από το Βατικανό στην έκθεσή της αυτή να ανοίξει τα αρχεία του για μέλη του κλήρου που έχουν κακοποιήσει παιδιά και έχουν «κρύψει τα εγκλήματά τους», προκειμένου οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζει δε την ανησυχία της πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν έχει ακόμα παραδεχτεί το εύρος των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί.

Η CRC ασκεί παράλληλα δριμύτατη κριτική στην Αγία Έδρα για τη στάση της απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και τις αμβλώσεις, καλώντας τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να αναθεωρήσει τις πολιτικές της.

Η επίμαχη έκθεση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Βατικανό απέρριψε αίτημα του ΟΗΕ για πρόσβαση στα δεδομένα κακοποίησης που έλαβε χώρα στους κόλπους της Εκκλησίας, σημειώνοντας πως τέτοιες πληροφορίες μπορούν να δοθούν μονάχα σε άλλα κράτη, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων