Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Έκλεψε τις εντυπώσεις η ελληνική κουζίνα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραδοσιακής Γαστρονομίας (ΦΩΤΟ)

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραδοσιακής Γαστρονομίας που διεξήχθη στο Βουκουρέστι συμμετείχε αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος (13-16/03/2014).

Η αποστολή, που αποτελούνταν από τους Χρήστο Γκότση, β΄ αντιπρόεδρο, Εμμανουήλ Στράτο, λειτουργό αξιολόγησης και Αναστάσιο Αξαρλή, τακτικό μέλος, παρουσίασε την ελληνική κουζίνα με συνταγές και γεύσεις απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, έγινε λεπτομερής αναφορά σε μενού τριών πιάτων, που ήταν η ελληνική σαλάτα, αρνάκι φρικασέ και mouse γιαούρτι με γλυκό ελιάς Χαλκιδικής.

Οι ξένοι σύνεδροι εντυπωσιάστηκαν από την κουζίνα μας και δήλωσαν ότι ανυπομονούν να έρθουν το 2016 στο συνέδριο της WACS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων – World Association of Chefs Societies) στην Ελλάδα, προκειμένου να γευτούν τα νοστιμότατα πιάτα. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του συνεδρίου, ο β΄ αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κ. Χρήστος Γκότσης διορίστηκε ως παγκόσμιος πρέσβης της WACS.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων