Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Έκρυθμες καταστάσεις με την τρόικα

Έκρυθμες καταστάσεις, που εγκυμονούν όλα τα ενδεχόμενα, διαμορφώνονται στις «διαπραγματεύσεις» μεταξύ της τρόικας και των συνομιλητών της εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών.

Οι τροϊκανοί, πέραν του γνωστού ύφους «χιλίων καρδιναλίων», ζητούν ό,τι τους κατέβει (τελευταία αξίωση, η απελευθέρωση των… εξώσεων) και δεν δέχονται κουβέντα για το δημοσιονομικό κενό του 2014 και την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, όχι μόνο «στοχευμένων» αλλά και «οριζόντιων».

Στα επιχειρήματα των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών ότι οι επιδόσεις στον τομέα των εσόδων το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι καλύτερες των προβλέψεων και άρα πρέπει να γίνει μια πιο αισιόδοξη προβολή για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 αλλά και το δημοσιονομικό κενό του 2014, οι τροϊκανοί δεν δέχονται κουβέντα και ακυρώνουν με σκαιό ύφος τα επιχειρήματα των Ελλήνων συνομιλητών τους.

Πανικοβλημένη η κυβέρνηση, προσπαθεί να δείξει «ζήλο» και να εξευμενίσει την τρόικα με την εκκένωση της ΕΡΤ, για να αποσείσει τις κατηγορίες της τρόικας ότι δεν κατάφερε να κλείσει αυτό το «μέτωπο» ύστερα από σχεδόν 5 μήνες από την αρχική απόφαση για κλείσιμό της.

Αυτό που έγινε σήμερα στην ΕΡΤ δεν είναι άσχετο με το «δράμα» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για έναν ακόμη λόγο: γιατί το να «τελεσιδικήσει» το κλείσιμο της ΕΡΤ θεωρείται από την τρόικα όρος για να προχωρήσουν και άλλες υποθέσεις «ξαφνικού θανάτου» δημόσιων οργανισμών ώστε να εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα της απόλυσης των 2.500 δημοσίων υπαλλήλων αλλά και ακόμη περισσότερων στο άμεσο μέλλον…

Τώρα, αναμένεται το κρίσιμο ραντεβού της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα την Παρασκευή νωρίς το μεσημέρι, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ενδεικτικό της «έκρυθμης» κατάστασης που επικρατεί, είναι δημοσίευμα στο σημερινό «Βήμα», που προτρέπει την κυβέρνηση να στείλει την τρόικα από κει που ήρθε…

Σε ετοιμότητα για πιθανές ραγδαίες εξελίξεις λοιπόν…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων