Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Έκτακτα μέτρα στα δικαστήρια όλης της χώρας για τον κοροναϊό

Έκτακτα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού θα ληφθούν στα δικαστήρια της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Κώστας Τσιάρας έχει ήδη επικοινωνήσει με την ηγεσία της Δικαιοσύνης καθως και με τον προιστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γρίβα για την λήψη των κατάλληλων μέτρων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων. Συμφωνήθηκε επίσης σε συνεργασία με παράγοντες του ΕΟΔΥ, την ερχόμενη Τρίτη, να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δώσει εντολή, ήδη από χθες στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πάνο Αλεξανδρή να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσο για τον καλύτερο συντονισμό στη λήψη προληπτικών μέτρων στα Δικαστήρια για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιστολή του ΔΣΑ στον υπουργό Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, ο κ. Βερβεσός, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Υγείας Βασίλειο Κικίλια ζητεί να ληφθούν τα αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού στους χώρους των δικαστηρίων της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός αναφέρει ότι με δεδομένο ότι στους χώρους των δικαστηρίων των Αθηνών, ιδίως δε της πρώην Σχολής Ευελπίδων, εισέρχονται καθημερινά χιλιάδες πολιτών, δικηγόρων, δικαστών και δικαστικών γραμματέων, είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα, κατάλληλα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού.

Κατόπιν αυτού ζητεί να πραγματοποιηθεί αμελλητί απολύμανση στους χώρους των δικαστηρίων, να τοποθετηθούν αντισηπτικά στις γραμματείες, τις δικαστικές αίθουσες και τις τουαλέτες και να ληφθεί κάθε άλλο μέτρο που ήθελε κριθεί ενδεδειγμένο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο ΔΣΑ έχει ήδη προμηθευτεί και τοποθετήσει αντισηπτικά στις αίθουσες του Συλλόγου στα δικαστήρια προς χρήση από τους δικηγόρους και υπαλλήλους του.

Πηγή: skai.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων