Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Έλληνες κατασκεύασαν την καλύτερη συσκευασία του κόσμου

Είναι οι ειδήσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξοι, ότι στους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας η δημιουργικότητα και η φαντασία κάποιων ανθρώπων, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Μια ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού, κατάφερε πριν λίγες ημέρες, να βρεθεί στην κορυφή, κατακτώντας την πρώτη θέση στα διεθνή βραβεία Dieline, για τη σειρά συσκευασίας «Harmonian» που δημιούργησε.

Οι δημιουργοί της Mousegraphics, έτσι ονομάζεται η εταιρία, συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία καταφέρνοντας να υπερκαλύψουν τα αυστηρά κριτήρια δημιουργικότητας, καινοτομίας και εμπορικότητας της κριτικής επιτροπής.

H σειρά Harmonian ψηφίστηκε ως η “καλύτερη συσκευασία του 2014” και από τις 13 κατηγορίες που συμμετείχαν στην φετινό διαγωνισμό.

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη σειρά προϊόντων τα οποία βασίζονται σε μια εξαιρετική πρώτη ύλη, τη Zέα (Triticum Dicoccum) για την οποία η Mousegraphics κλήθηκε να σχεδιάσει μια εξίσου ιδιαίτερη συσκευασία που να επικοινωνεί άμεσα τις αρετές των προϊόντων (σπάνια πρώτη ύλη, υψηλή διατροφική αξία γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στους αρχαίους Έλληνες), εμπνευσμένη από την απλότητα και αγνότητα της παρασκευής τους αλλά και τα έργα του Lucio Fontana “Tagli”.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι: Γρηγόρης Τσακνάκης, Joshua Olsthoorn, Ιωάννα Παπαϊωάννου, Δήμητρα Σταματογιαννοπούλου, Νικόλ Χατζηιωακειμιδη, Μαρία Καραγιάννη, Κώστας Βλαχάκης, Δάφνη Αντωνακοπούλου, Κώστας Καπαρός, Θαλασσινός Αναστασίου και Κέλλυ Μπατσή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων