Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ένας στους πέντε έχει έξυπνο κινητό

Τα έξυπνα κινητά έχουν εισχωρήσει στην καθημερινή ζωή, με έναν στους πέντε πολίτες στον κόσμο σε όλο τον πλανήτη να είναι κάτοχοι. Σχετική έρευνα της συνδρομητικής υπηρεσίας ερευνών του Business Insider, αναφέρει ότι το 22% του συνόλου του πληθυσμού της Γης θα κατέχει smartphone έως τα τέλη του 2013.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για tablets είναι 6% και για PC 20%. Σύμφωνα με την έρευνα, η στιγμή κατά την οποία η κατά κεφαλή κατοχή smartphone ξεπέρασε αυτή των PC εντοπίζεται κάπου κατά τα μέσα του 2012. Η διείσδυση των smartphones συνεχίζει να επιταχύνεται, ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προσωπικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η αύξηση σε συσκευές από το 2009, όπου η αντίστοιχη διείσδυση ήταν 5%, αντιστοιχεί σε 1,3 δισεκατομμύρια τηλέφωνα μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Στα τέλη του έτους θα αντιστοιχούν κατά μέσο δύο smartphones σε κάθε εννέα ανθρώπους. Ακόμα ταχύτερη φαίνεται να είναι η αύξηση των tablets: τη στιγμή που τα smartphones χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια για να φτάσουν, από τότε που εμφανίστηκαν στην αγορά, σε διείσδυση επιπέδου 6% παγκοσμίως, τα tablets πέτυχαν το ίδιο ποσοστό μέσα σε διάστημα μόλις δύο ετών. Όσον αφορά στα PC, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αύξηση 6% μέσα στα τελευταία έξι χρόνια.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δείκτες δεν παρέχουν ακριβή στοιχεία όσον αφορά μεμονωμένες αγορές, καθώς σε κάποιες χώρες οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 100% του πληθυσμού, αφού πολλοί χρήστες κατέχουν περισσότερα από ένα κινητά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων