Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ένας 5χρονος “Μπάτμαν”… έσωσε το Σαν Φρανσίσκο

Σε «Γκόθαμ Σίτι» για μία ημέρα μετατράπηκε το Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να εκπληρωθεί η ευχή ενός 5χρονου αγοριού που πάσχει από λευχαιμία. Στην υπερπαραγωγή συμμετείχαν χιλιάδες εθελοντές, ώστε ο μικρός Μπάτμαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να καταπολεμήσει το έγκλημα.

Ο «Σκοτεινός Ιππότης» Μάιλς Σκοτ σταμάτησε μια ληστεία τράπεζας που είχε σχεδιάσει ο εγκληματίας Γρίφος, καθυπόταξε τον Πιγκουίνο και έσωσε μια γυναίκα που κινδύνευε στον πεντάωρο αγώνα του να απαλλάξει την πόλη του από τους «κακούς».

Την εκπλήρωση της ευχής του μικρού παιδιού ανέλαβε η οργάνωση «Κάνε μια ευχή» με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων και των αρχών της πόλης, ως θεατών ή κομπάρσων.

Δύο μαύρες Λαμποργκίνι είχαν μετατραπεί σε «Μπάτμομπιλ», το όχημα του Μπάτμαν, η κυκλοφορία στους δρόμους διακόπηκε και ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την πόλη.

Ο πραγματικός αστυνομικός διευθυντής του Σαν Φρανσίσκο, ένας εισαγγελέας και ένας πράκτορας του FBI συμμετείχαν ενεργά, παραλαμβάνοντας τους κακοποιούς, τον Γρίφο και τον Πιγκουίνο, από τα χέρια του Μπάτμαν, ενώ μάλιστα τους άσκησαν και δίωξη για απόπειρα ληστείας, απαγωγή και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Στο τέλος της “περιπέτειάς” του ο μικρός Μπάτμαν παρέλαβε τα κλειδιά της πόλης από τον δήμαρχο Εντ Λι.

Χιλιάδες κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία για να επευφημήσουν τον 5χρονο, τα κατορθώματα του οποίου καλύφθηκαν τηλεοπτικά σε όλη τη χώρα και προκάλεσαν αίσθηση στο διαδίκτυο.

Ακόμη και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο όπου συγχαίρει τον Μάιλς επειδή «έσωσε το Γκόθαμ», ενώ η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα τον ευχαρίστησε που απάλλαξε την πόλη από τους κακούς τονίζοντας: «Είσαι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια μαζική στήριξη, από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη», δήλωσε η Πατρίσια Γουίλσον, εκπρόσωπος του ιδρύματος «Κάνε μια ευχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μάιλς Σκοτ φαίνεται ότι νίκησε και τον σοβαρότερο εχθρό του, τον καρκίνο, αφού η θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε απέδωσε και η λευχαιμία του βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων